Domowe ghee

Domowe ghee
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.93)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • ½ kg masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło umieścić w rondlu i topić je powoli na średnim ogniu. Delikatnie usunąć zawiesinę z mleka, która pojawi się na wierzchu. Kontynuować podgrzewanie do czasu aż masło przestanie bulgotać, a delikatna warstwa mlecznej zawiesiny na spodzie zarumieni się. Aby ghee jak najdłużej pozostało świeże, przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA