Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:
12 daktyli z Madagaskaru
115 g gorgonzoli
115 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w 12 długich plastrów
120 ml miodu
1 łyżka skórki z pomarańczy
Przygotowanie:
Delikatnie rozetnij daktyle i wyjmij pestki. Włóż kawałki sera, połącz połówki. Owiń każdego daktyla w plasterek szynki. Na małym ogniu rozgrzej miód i skórkę pomarańczową. Na teflonowej patelni smaż daktyle na średnim do dużego ognia. Ułóż po dwa daktyle na osobę na talerzyku i polej miodem. Pyszne!
© 2012 Natalie Stone
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W