Czekoladowo-orzechowy pudding Moyi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Ciasto:1 miarka mąki ze środkiem spulchniającym
2 łyżki stołowe kakao
¾ miarki trzcinowego cukru nierafinowanego
½ miarki mleka
1 łyżka stołowa roztopionego masła
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
szczypta soli
½ miarki posiekanych orzechów makadamia
Polewa:
¾ miarki brązowego cukru
¼ miarki kakao
1¾ miarki gorącej wody
lody waniliowe (do podania)
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do dużej miski przesiej mąkę, sól i kakao. Dodaj cukier, wymieszaj. Wlej mleko, masło i ekstrakt wanilii. Wymieszaj drewnianą łyżką na gładką masę. Dorzuć orzechy, wymieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Kakao wymieszaj z brązowym cukrem. Posyp tym ciasto. Ostrożnie wlej wodę wokół brzegów naczynia. Piecz przez 45 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut. Nakładaj do salaterek, podawaj z lodami.
Opracowano na podstawie programu „Mathew Hayden na domowym gruncie”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W