Comber jagnięcy z salsą daktylowo-pistacjową

Comber jagnięcy z salsą daktylowo-pistacjową
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczki ziarna kolendry
  • 1½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzy
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • 3 łyżki posiekanych listków rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 combry jagnięce
  • oczyszczone z tkanki łącznej i nadmiaru tłuszczu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Upraż kmin i kolendrę na suchej patelni, często potrząsając, aż przyprawy nabiorą intensywnego aromatu (ok. 2 min). Zmiel je w młynku albo utrzyj w moździerzu. Dodaj pozostałe składniki i zmiel / utrzyj na gładką pastę. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Przetnij każdy comber na pół, natrzyj rozmarynową pastą i ułóż w brytfance. Piecz ok. 20 min, aż będzie średnio wypieczony. Odłóż mięso na deskę na 10 min. przed pokrojeniem na porcje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA