Comber jagnięcy z salsą daktylowo-pistacjową
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
- 1 łyżeczki ziarna kolendry
- 1½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzy
- 1 łyżeczka mielonej gorczycy
- 3 łyżki posiekanych listków rozmarynu
- 2 łyżki oliwy
- 3 combry jagnięce
- oczyszczone z tkanki łącznej i nadmiaru tłuszczu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upraż kmin i kolendrę na suchej patelni, często potrząsając, aż przyprawy nabiorą intensywnego aromatu (ok. 2 min). Zmiel je w młynku albo utrzyj w moździerzu. Dodaj pozostałe składniki i zmiel / utrzyj na gładką pastę. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Przetnij każdy comber na pół, natrzyj rozmarynową pastą i ułóż w brytfance. Piecz ok. 20 min, aż będzie średnio wypieczony. Odłóż mięso na deskę na 10 min. przed pokrojeniem na porcje.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W