Ciepła sałatka z białych szparagów, brązowych pieczarek i dymki

Ciepła sałatka z białych szparagów, brązowych pieczarek i dymki
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz i przytnij końcówki szparagów. Blanszuj je przez 4-5 min. w osolonej wodzie. Osusz na lnianej ściereczce. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę stołową oleju z orzechów laskowych. Wrzuć szparagi, smaż chwilę, aż zbrązowieją, dodaj kawałek masła. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki stołowe oleju z orzechów laskowych. Usmaż na nich brązowe pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż na talerzu szparagi i pieczarki. Pokrój cienko dymki. Nałóż na szparagi i pieczarki. Na patelnię wlej ocet z sherry. Gdy zawrze, dolej wywar warzywny. Doprowadź do wrzenia. Dodaj 3 łyżki oleju z orzechów laskowych, nieco soku wyciśniętego z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dorzuć posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj i polej gotowe danie dressingiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA