Ciasto z pesto i szczypiorkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.126)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 2 pęczki szczypiorku
- posiekanego
- około 1 szklanka
- 1 szklanka ulubionego pesto
- 1 1/2 szklanki 36% śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce. Łagodnie wmieszać szczypiorek. W innej misce wymieszać pesto ze śmietaną. Suche składniki wsypać do mokrych. Mieszać do czasu aż się połączą. Ciasto rozwałkować i piec w 230°C, jeśli mają być z niego ciastka. Można używać jako wierzch zapiekanki z kurczaka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W