Ciastka z nasionami akacji australijskiej
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 150 g tłuszczu omega
- ¼ filiżanki miodu
- syropu klonowego albo z agawy
- 100 g płatków owsianych
- łyżka nasion akacji australijskiej
- 100 g posiekanych orzechów makadamii
- szczypta soli morskiej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Tłuszcz z miodem podgrzać w małym rondelku. Wsypać płatki do miski. Dodać nasiona akacji, orzechy i sól. Wlać mieszankę miodową. Wymieszać. Formować niewielkie kulki. Układać na natłuszczonej blasze. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem. Piec przez 15 minut. Ostudzić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W