Ciastka z nasionami akacji australijskiej

Ciastka z nasionami akacji australijskiej
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.30

Składniki:

  • 150 g tłuszczu omega
  • ¼ filiżanki miodu
  • syropu klonowego albo z agawy
  • 100 g płatków owsianych
  • łyżka nasion akacji australijskiej
  • 100 g posiekanych orzechów makadamii
  • szczypta soli morskiej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Tłuszcz z miodem podgrzać w małym rondelku. Wsypać płatki do miski. Dodać nasiona akacji, orzechy i sól. Wlać mieszankę miodową. Wymieszać. Formować niewielkie kulki. Układać na natłuszczonej blasze. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem. Piec przez 15 minut. Ostudzić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA