Chutney śliwkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 1/2 kg śliwek np. węgierek
- 10 dag cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki kwiatów lawendy
- 1 łyżeczka kolendry
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kolendrę i ziele angielskie wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dorzucamy pokrojone śliwki, cukier i curry. Smażymy cały czas mieszając, aż śliwki puszczą sok. Dodajemy lawendę i solimy. Dusimy, aż śliwki się rozpadną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W