Chrupiąca sałata rzymska

Chrupiąca sałata rzymska
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • 3 marchewki
  • pokrojone w cienkie wstążki
  • 20 dag rzodkiewki
  • pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1 mała czerwona cebula
  • pokrojona w cienkie plasterki
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Liście sałaty opłukać, osuszyć. Włożyć do miski, dodać marchewkę, rzodkiewkę i cebulę. Przed podaniem polać oliwą, octem posypać solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA