Chrupiąca sałata rzymska
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 2 główki sałaty rzymskiej
- 3 marchewki
- pokrojone w cienkie wstążki
- 20 dag rzodkiewki
- pokrojonej w cienkie plasterki
- 1 mała czerwona cebula
- pokrojona w cienkie plasterki
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki octu z czerwonego wina
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Liście sałaty opłukać, osuszyć. Włożyć do miski, dodać marchewkę, rzodkiewkę i cebulę. Przed podaniem polać oliwą, octem posypać solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W