Chłopska zupa
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- biała część pora
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 2 łodygi selera
- 1 cukinia
- ½ filiżanki jęczmienia
- łyżeczka tymianku
- liść laurowy
- łyżeczka suszonego oregano
- litr bulionu rybnego
- ½ filiżanki makaronu z brązowego ryżu
- sól i pieprz
- filiżanka natki włoskiej pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Dodać warzywa. Wymieszać. Dołożyć jęczmień i zioła. Wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Na koniec dodać makaron i ugotować go al dente. Przybrać natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W