Chińska sałatka z azjatyckim dressingiem cytrusowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
½ poszatkowanej, czerwonej kapusty
110 g cienko pokrojonych strąków groszku cukrowego
1 duża marchew, obrana i starta
1 miarka kiełków fasoli mung
3 cienko pokrojone dymki
1 mały pęczek kolendry
120 ml oleju arachidowego
60 ml octu z wina ryżowego
nieco sosu sojowego
kilka kropli oleju sezamowego
1 czubata łyżka dżemu pomarańczowego
1 łyżeczka ostrego sosu
100 g chrupkiego makaronu chow mein
50 g smażonej cebuli
Przygotowanie:
Do dużej miski wrzuć kapustę, groszek, marchew, kiełki, dymkę i kolendrę.
W miseczce wymieszaj olej arachidowy, ocet, sos sojowy, olej sezamowy, dżem i ostry sos. Dressingiem polej sałatę i dobrze wymieszaj. Dodaj chrupki makaron i smażoną cebulę.
Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W