Chili z krabem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indonezyjska
Składniki:
- podzielony na kawałki krab błotny
- 3 rozgniecione ząbki czosnku
- ćwierć filiżanki oleju
- pół filiżanki posiekanych szalotek
- 3 pokrojone chili
- łyżka startego imbiru
- 3 łyżki kecap manis
- 3 łyżki sosu sojowego
- łyżka sosu rybnego
- filiżanka sosu pomidorowego
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki octu ryżowego
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej rozprowadzonej w wodzie
- filiżanka posiekanej natki kolendry
- pół filiżanki posiekanej dymki
- 2 łyżki sosu hoi sin
- pół filiżanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku albo woku rozgrzać olej i zeszklić szalotki. Dodać czosnek, imbir i chili. Wlać wszystkie płynne składniki i sosy. Gotować przez kilka minut mieszając co jakiś czas. Dołożyć kraba i gotować przez 8 - 10 minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęścić go skrobią. Przed podaniem posypać natką kolendry i dymką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W