Cappuccino z groszku i mięty

Cappuccino z groszku i mięty
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Akademia mistrza Novellego (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i szalotki, tymianek i liść laurowy. Smażyć, aż cebula i szalotka się zeszklą. Dodać groszek, czosnek, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Wlać bulion, zwiększyć ogień i szybko doprowadzić do wrzenia. Gotować około minuty, aż groszek zmięknie. Zdjąć z ognia, usunąć tymianek i liść laurowy. Umieścić zupę w blenderze, dodać miętę i zmiksować na gładko. Trzymać w cieple. Tymczasem zrumienić pieczarki i ubić ciepłe mleko spieniaczem. Wlać zupę do miseczek, na wierzchu ułożyć pieczarki i po łyżce pianki. Posypać piankę proszkiem grzybowym i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA