Brzoskwinie pod kruszonką
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 5 dojrzałych brzoskwiń bez pestek
- pokrojonych na kawałki wielkości kęsa
- otarta skórka i sok z 1 cytryny
- 3 łyżki mąki pszennej
- ¼ szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżki białego cukru
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- ½ szklanki złocistych rodzynek
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Wymieszaj w misce pokrojone brzoskwinie ze skórką i sokiem z cytryny. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Rozdziel owoce do 6 kokilek. Wymieszaj w malakserze składniki kruszonki oprócz wody. Mieszaj je pulsacyjnie przez 30 sekund. Dodawaj po 1 łyżce wody, aż kruszonka zbije się w grudki. Nałóż ciasto małymi porcyjkami na brzoskwinie tak, żeby je pokryć z prześwitami. Ustaw kokilki na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20-25 minut, aż owoce puszczą sok i będą gorące, a kruszonka się zrumieni. Podawaj brzoskwinie z dodatkiem lodów waniliowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W