Brukselka z bekonem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 posiekane plastry bekonu
- 450 g świeżej brukselki, usunięte zewnętrzne liście
- sól i pieprz
- 1 łyżka świeżych liści tymianku, rozmarynu, oregano albo szałwii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Smaż bekon w rondlu na średnim do silnego ognia, aż będzie brązowy i chrupki. Wlej nieco wody i dorzuć brukselkę. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką, duś przez 8 minut, aż brukselka stanie się intensywnie zielona i miękka. Dorzuć zioła, wymieszaj i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W