Brukselka z bekonem

Brukselka z bekonem
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 posiekane plastry bekonu
  • 450 g świeżej brukselki, usunięte zewnętrzne liście
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka świeżych liści tymianku, rozmarynu, oregano albo szałwii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Smaż bekon w rondlu na średnim do silnego ognia, aż będzie brązowy i chrupki. Wlej nieco wody i dorzuć brukselkę. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką, duś przez 8 minut, aż brukselka stanie się intensywnie zielona i miękka. Dorzuć zioła, wymieszaj i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA