Brązowy ryż z soczewicą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ½ szklanki brązowego ryżu
- ½ szklanki zielonej soczewicy
- 2 szklanki wody
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć ryż do niedużego garnka, zalej wodę i posól. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj soczewicę i gotuj przez kolejne 30 minut, aż ryż i soczewica będą miękkie. Odcedź i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W