Boerenkool
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Manic Organic (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 ziemniaków
- 2 szklanki wywaru wołowego
- pęczek jarmużu toskańskiego
- 4 wędzone kiełbaski
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 160°C. Jarmuż obrać z głównych twardych żył i drobno posiekać. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki. Umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym i zalać 1½ szklanki wywaru wołowego. Wsypać jarmuż, przykryć i wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie na ziemniaki położyć kiełbaski i wstawić do piekarnika na dalsze 15 - 20 minut. Po 10 minutach sprawdzić, czy nie brakuje płynu i jeśli potrzeba, dodać wywaru wołowego. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć z garnka kiełbaski, nakłuć w kilku miejscach i wstawić do piekarnika, żeby nie wystygły. Rozgnieść ziemniaki i jarmuż, doprawić solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W