Awokado z guacamole
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.83)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2 duże awokado
- obrane i pozbawione pestek
- 1 szklanka świeżej lub mrożonej kukurydzy
- 1 papryczka jalapeno
- bez gniazda nasiennego i szypułki
- posiekana
- sok z ½ limonki
- duża garść posiekanej świeżej kolendry
- 1 mała cebula
- obrana i posiekana
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaną cebulę włożyć do sitka, opłukać pod zimną wodą. Jest to tradycyjny meksykański sposób na pozbawienie cebuli ostrego smaku. Dobrze odcedzić. Rozgnieść awokado w misce, dodać kukurydzę, jalapeno, sok z limonki, kolendrę i cebulę. Podawać z chrupkami kukurydzianymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W