Aromatyczny ryż basmati

Aromatyczny ryż basmati
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.44)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu basmati
  • 1½ szklanki wody
  • 1 łyżeczka garam masala
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp ryż z przyprawami do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, dodaj sól, wymieszaj i gotuj przez 20 min. pod przykryciem. Zdejmij rondel z ognia i odstaw jeszcze na 5 – 10 minut, żeby ryż „doszedł”.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA