Aromatyczny ryż basmati
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.44)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1 szklanka ryżu basmati
- 1½ szklanki wody
- 1 łyżeczka garam masala
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp ryż z przyprawami do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, dodaj sól, wymieszaj i gotuj przez 20 min. pod przykryciem. Zdejmij rondel z ognia i odstaw jeszcze na 5 – 10 minut, żeby ryż „doszedł”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W