81.deser z truskawek i mięty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.81)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki
450g truskawek pokrojonych w równe cząstki
20g świeżej posiekanej mięty
1 łyżka stołowa octu balamicznego
2 łyżeczki likieru truskawkowego lub cointreau
1 łyżka stołowa ciemnego cukru
Do podania
2 duże, płaskie bezy
gęsta, kwaskowa śmietana
Przygotowanie
W rondelku rozgrzać ocet z likierem, wsypać cukier. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Wystudzić.
Truskawki wymieszać z miętą, polać syropem, wymieszać. Nakładać na bezy. Na owoce nałożyć czubatą łyżkę śmietany, przybrać listkiem mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W