Aktualności

Wyniki wyszukiwania

Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood

24 maja w warszawskim showroomie Mercedesa i Grupy Nowy Styl odbędzie się konferencja „Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood...

Czytaj więcej

II Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka

W dniach 18 - 20 maja w Sandomierzu, już po raz drugi odbędzie się Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka „Czas dobrego sera”. Wś...

Czytaj więcej

Restaurant Day w Poznaniu

19 maja, w Poznaniu, rozpoczyna się Restaurant Day - restauracyjny karnawał, podczas którego, każdy, przez jeden dzień, może być szefem restauracji.

Czytaj więcej

Norweski łosoś w polskiej kuchni - konkurs gastronomiczny rozwiązany

Konkurs „Łosoś norweski w polskiej kuchni” zakończony. W finale wzięło udział 6 szkół gastronomicznych. W zmaganiach indywidualnych najlep...

Czytaj więcej

Magazyn Wino - kolejny numer już w sprzedaży

"Magazyn Wino" to dwumiesięcznik poświęcony kulturze wina w Polsce. Istnieje od 2002 r. W każdym z numerów "Magazynu Wino" znjdziemy wiadomości ze świ...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w maju

W najnowszym wydaniu Magazynu KUCHNIA odkryjemy różnorodne przepisy z rabarbarem. Dowiemy się więcej o zróżnicowanej kuchni Południowej Afryki, a takż...

Czytaj więcej

Otwarcie restauracji Soul Kitchen

8 maja 2012 roku o godz. 20.00, przy ul. Noakowskiego 16, odbędzie się otwarcie nowej restauracji - Soul Kitchen.

Czytaj więcej

Owocowy Dom - ekologiczne przetwory

Owocowy Dom to marka produkująca naturalne przetwory owocowe. Ich smak jest prawdziwy, naturalny i wyrazisty, bo w składzie produktów są jedynie certy...

Czytaj więcej

Kwietniowo-majowe wydanie FOOD & FRIENDS już w kioskach!

W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Wraz z tym numerem redakcja magazynu bierze się za wiosenne porządki zarówno w kuchni...

Czytaj więcej

2. numer dwumiesięcznika Polska gotuje

Dwumiesięcznik „Polska Gotuje” to pierwszy w Polsce magazyn kulinarny, który powstał dzięki współpracy z licznym gronem rodzimych internau...

Czytaj więcej

Wielkie bębnienie przeciw GMO

Inicjatywa Obywatelska "GMO to NIE to" i fundacja Greenpeace 3 kwietnia, w godz. 12.00 - 20.00 zapraszają na wielkie bębnienie przeciwko GMO. Akcja ma...

Czytaj więcej

Gwiazdki Michelin rozdane!

W Paryżu właśnie ukazała się kolejna edycja prestiżowego przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2012”. Przewodnik opisuje restauracje...

Czytaj więcej

I Kulinarny Konkurs dla Amatorów

Już po raz siódmy odbędzie się Festiwal Kuchni Greckiej pod patronatem Teo Vafidisa. Podczas festiwalu, po raz pierwszy obok profesjonalistów swoją sz...

Czytaj więcej

Food Service - lutowo-marcowe wydanie magazynu

W sprzedaży już od jakiegoś czasu dostępne jest lutowo-marcowe wydanie branżowego magazynu Food Service. W numerze - tematy związane z branżą kulinarn...

Czytaj więcej

Tradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska

10 marca, w godzinach 11.00 - 16.00, w Fortecy, w parku Traugutta, przy ul. Zakroczymskiej, będzie miał miejsce finał projektu - „Tradycyjne Pro...

Czytaj więcej

"Magazyn Wino" w nowej szacie graficznej

"Magazyn Wino" wchodzi w dziesiąty rok swojej działalności. W związku z tym redakcja magazynu zdecydowała unowocześnić logo dwumiesięcznika. Odnowione...

Czytaj więcej

„Kuchnia duchów” – nowa powieść na rynku wydawniczym

Na rynku wydawniczym ukazała się właśnie książka Jael McHenry – publicystki kulturalnej, blogerki i entuzjastki domowej kuchni pt. „Kuchni...

Czytaj więcej

Pasztet drobiowy bez ściemy!

Pasztety to produkty dobrze znane większości Polaków. Lubimy je jeść i, jak pokazują badania rynkowe, konsumpcja ich wzrasta z roku na rok. Obecnie na...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA