Aktualności
Wyniki wyszukiwania
Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood
24 maja w warszawskim showroomie Mercedesa i Grupy Nowy Styl odbędzie się konferencja „Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood...
Czytaj więcejII Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka
W dniach 18 - 20 maja w Sandomierzu, już po raz drugi odbędzie się Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka „Czas dobrego sera”. Wś...
Czytaj więcejRestaurant Day w Poznaniu
19 maja, w Poznaniu, rozpoczyna się Restaurant Day - restauracyjny karnawał, podczas którego, każdy, przez jeden dzień, może być szefem restauracji.
Czytaj więcejNorweski łosoś w polskiej kuchni - konkurs gastronomiczny rozwiązany
Konkurs „Łosoś norweski w polskiej kuchni” zakończony. W finale wzięło udział 6 szkół gastronomicznych. W zmaganiach indywidualnych najlep...
Czytaj więcejMagazyn Wino - kolejny numer już w sprzedaży
"Magazyn Wino" to dwumiesięcznik poświęcony kulturze wina w Polsce. Istnieje od 2002 r. W każdym z numerów "Magazynu Wino" znjdziemy wiadomości ze świ...
Czytaj więcejMagazyn KUCHNIA w maju
W najnowszym wydaniu Magazynu KUCHNIA odkryjemy różnorodne przepisy z rabarbarem. Dowiemy się więcej o zróżnicowanej kuchni Południowej Afryki, a takż...
Czytaj więcejOtwarcie restauracji Soul Kitchen
8 maja 2012 roku o godz. 20.00, przy ul. Noakowskiego 16, odbędzie się otwarcie nowej restauracji - Soul Kitchen.
Czytaj więcejOwocowy Dom - ekologiczne przetwory
Owocowy Dom to marka produkująca naturalne przetwory owocowe. Ich smak jest prawdziwy, naturalny i wyrazisty, bo w składzie produktów są jedynie certy...
Czytaj więcejKwietniowo-majowe wydanie FOOD & FRIENDS już w kioskach!
W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Wraz z tym numerem redakcja magazynu bierze się za wiosenne porządki zarówno w kuchni...
Czytaj więcej2. numer dwumiesięcznika Polska gotuje
Dwumiesięcznik „Polska Gotuje” to pierwszy w Polsce magazyn kulinarny, który powstał dzięki współpracy z licznym gronem rodzimych internau...
Czytaj więcejWielkie bębnienie przeciw GMO
Inicjatywa Obywatelska "GMO to NIE to" i fundacja Greenpeace 3 kwietnia, w godz. 12.00 - 20.00 zapraszają na wielkie bębnienie przeciwko GMO. Akcja ma...
Czytaj więcejGwiazdki Michelin rozdane!
W Paryżu właśnie ukazała się kolejna edycja prestiżowego przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2012”. Przewodnik opisuje restauracje...
Czytaj więcejI Kulinarny Konkurs dla Amatorów
Już po raz siódmy odbędzie się Festiwal Kuchni Greckiej pod patronatem Teo Vafidisa. Podczas festiwalu, po raz pierwszy obok profesjonalistów swoją sz...
Czytaj więcejFood Service - lutowo-marcowe wydanie magazynu
W sprzedaży już od jakiegoś czasu dostępne jest lutowo-marcowe wydanie branżowego magazynu Food Service. W numerze - tematy związane z branżą kulinarn...
Czytaj więcejTradycyjne Produkty – Nowoczesna Kuchnia Polska
10 marca, w godzinach 11.00 - 16.00, w Fortecy, w parku Traugutta, przy ul. Zakroczymskiej, będzie miał miejsce finał projektu - „Tradycyjne Pro...
Czytaj więcej"Magazyn Wino" w nowej szacie graficznej
"Magazyn Wino" wchodzi w dziesiąty rok swojej działalności. W związku z tym redakcja magazynu zdecydowała unowocześnić logo dwumiesięcznika. Odnowione...
Czytaj więcej„Kuchnia duchów” – nowa powieść na rynku wydawniczym
Na rynku wydawniczym ukazała się właśnie książka Jael McHenry – publicystki kulturalnej, blogerki i entuzjastki domowej kuchni pt. „Kuchni...
Czytaj więcejPasztet drobiowy bez ściemy!
Pasztety to produkty dobrze znane większości Polaków. Lubimy je jeść i, jak pokazują badania rynkowe, konsumpcja ich wzrasta z roku na rok. Obecnie na...
Czytaj więcej