Aktualności
Wyniki wyszukiwania
Warszawa pełną gębą - nowy przewodnik po restauracjach
11 maja ukazała się w sprzedaży książka "Warszawa pełną gębą" - przewodnik po restauracjach 2012. kuchnia+ objęła patronat medialny nad książką.
Czytaj więcejWarszawski Festiwal Kulinarny „Królewski Stół”
Uwaga wszyscy pasjonaci dobrego jedzenia, najlepszych produktów i kulinarnego designu! Zbliża się II edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego, która...
Czytaj więcejWarszawskie Targi Turystyczne
Od 6 do 8 grudnia 2013 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie trwać będzie druga edycja Warszawskich Targów Turystycznych PODRÓŻE - jednego z najważn...
Czytaj więcejWielka Uczta Warszawska już w lutym!
Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...
Czytaj więcejWielka Uczta Warszawska powraca!
Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...
Czytaj więcejWielkie bębnienie przeciw GMO
Inicjatywa Obywatelska "GMO to NIE to" i fundacja Greenpeace 3 kwietnia, w godz. 12.00 - 20.00 zapraszają na wielkie bębnienie przeciwko GMO. Akcja ma...
Czytaj więcejWielkie wina Piemontu: Barolo & Friends
10 września br. w eleganckich wnętrzach warszawskiego hotelu MaMaison Bristol zagości to, co Piemont ma najlepszego do zaoferowania miłośnikom dobrej...
Czytaj więcejWine&Food Noble Night
Witek Iwański, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik to wybitni polscy szefowie kuchni i finaliści poprzednich edycji konkursu Wine&Food Noble Night! Kto...
Czytaj więcejWiosna w kuchni Pięciu Przemian
21 marca, nakładem wydawnictwa Illuminatio, ukazała się "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian". kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
Czytaj więcejWorldwide Vegan Bake Sale - pieczemy i pomagamy!
Spróbuj wegańskich pyszności i przyłącz się do ogólnoświatowej akcji promującej wege styl życia! Akcja trwa od 15 do 30 kwietnia w całej Polsce i pona...
Czytaj więcejWrześniowo-październikowe wydanie magazynu FOOD & FRIENDS
W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Tematem przewodnim tego wydania są jesienne dary natury, z których można przyrządzić p...
Czytaj więcejWyjątkowa seria lodów jogurtowych w wiosennym menu marki Grycan
Tradycyjne lody śmietankowe, truskawkowe i czekoladowe. Orzeźwiające sorbety z cytryn i porzeczek. Lody różane, truflowe lub kokosowe ? każda z dotych...
Czytaj więcejWykwintna kuchnia polska - nowa książka kulinarna
„Wykwintna kuchnia polska” to wyjątkowy album kulinarny zawierający przepisy najlepszych artystów kuchni polskiej od Wojciecha Modesta Ama...
Czytaj więcejWyzwanie: gotowanie - III Targi Książki Kulinarnej
III edycja Targów Książki Kulinarnej rozpoczynających się 24 lipca będzie skupiona wokół idei doświadczenia. A już dziś startuje akcja ?Wyzwanie: goto...
Czytaj więcejX Food Business Forum – Forum Rynku Gastronomicznego
27 września 2012 w hotelu Hilton w Warszawie odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja Forum Rynku Gastronomicznego. Jest to jedno z bardziej presti...
Czytaj więcejXIII edycja Dorszowych Żniw
2 lipca 2016 w średniowiecznym Zamku w Gniewie, odbyła się XIII edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku...
Czytaj więcejZ działki, z lasu i takie tam
Nakładem Wydawnictwa Dwie siostry ukazała się książka "Z działki, z lasu i takie tam", autorstwa Agaty Królak. To niebanalny zbiór przepisów na domow...
Czytaj więcejZakaz stosowania pestycydów szkodliwych dla pszczół przegłosowany
Większość krajów członkowskich Unii Europejskiej poparło dziś propozycję Komisji Europejskiej dotyczącej zakazania stosowania w rolnictwie trzech pest...
Czytaj więcej