Aktualności
Wyniki wyszukiwania
Smakuj Trójmiasto - Sweet Edition
Słodkie rozpoczęcie czerwca proponują organizatorzy Miejskiego Festiwalu Kulinarnego Smakuj Trójmiasto. W niedzielę, 5 czerwca odbędzie się Sweet Edit...
Czytaj więcejSmakując Toskanię
Nakładem Wydawnictwa Pascal ukazała się książka Beth Elon pt. "Smakując Toskanię". To doskonała lektura nie tylko na wakacje, dzięki której odkryjesz...
Czytaj więcejSopot od kuchni
26 maja na sopockim Molo odbędzie się pierwsza edycja cyklicznego kulinarnego wydarzenia z udziałem wielu znakomitych kucharzy z całej Polski "Sopot o...
Czytaj więcejSpotkanie branży HoReCa w Expo Mazury - kwiecień 2018
Targi Mazury HoReCa to największe wydarzenie dla branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej w północno-wschodniej Polsce. Odbywają się w regi...
Czytaj więcejSpotkanie z Katarzyną Maciejko-Zielińską
25 września o godz. 17:00 w warszawskiej klubokawiarni Jaś i Małgosia odbędzie się spotkanie z Katarzyną Maciejko-Zielińską, autorką książki pt. "Zdro...
Czytaj więcejSpotkanie z Łukaszem Łuczajem
19 czerwca w Warszawie odbędzie się spotkanie z Łukaszem Łuczajem, autorem książki "Dzika kuchnia", która właśnie ukazała się nakładem Wydawnictwa Nas...
Czytaj więcejSrebrny medal dla polskich kucharzy
24 listopada 2016 w Hotelu Almond, przy ul. Toruńskiej 12 w Gdańsku odbyło się uroczyste podsumowanie udziału Narodowej Reprezentacji Polskich Kucharz...
Czytaj więcejStreet Food Festival by Tomasz Jakubiak
Już 16 czerwca na warszawskim Wilanowie, w samo południe, rozpocznie się Street Food Festival by Tomasz Jakubiak. Zapraszamy do udziału w tym niecodzi...
Czytaj więcejStudio Rygalik zaprasza na Urodzinowe Design Aperitivo
Urodzinowe Design Aperitivo odbędzie się 19.10 w łódzkiej pracowni Studio Rygalik przy ul. Częstochowskiej 19, start o 20.00. kuchnia+ objęła wydarzen...
Czytaj więcejSweetTARGi w Katowicach już w marcu!
W dniach 17-19 marca w katowickim Międzynarodowym Centrum Kongresowym odbędą się Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie. Dwa tygodnie przed Wiel...
Czytaj więcejŚledź - Kulinarna Akcja Bezpośrednia
W sobotę 23 marca o godz. 13 warszawscy slowfoodowcy będą częstować śledziami. Impreza odbędzie się w warszawskim Nowym Teatrze przy Madalińskiego 10/...
Czytaj więcejŚwiat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood
24 maja w warszawskim showroomie Mercedesa i Grupy Nowy Styl odbędzie się konferencja „Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood...
Czytaj więcejŚwiatowy Dzień Makaronu
Dzień 25 października jest szczególny dla wszystkich wielbicieli makaronu - obchodzimy wtedy jego święto, czyli Światowy Dzień Makaronu. Najlepszą for...
Czytaj więcejŚwiatowy Festiwal Książki Kulinarnej
3 marca 2011 roku, w Paryżu odbył się finał Światowego Festiwalu Książki Kulinarnej - Gourmand World Cookbook Awards 2010. Tysiące książek ze 154 kra...
Czytaj więcejŚwiąteczno-karnawałowe wydanie magazynu FOOD & FRIENDS
Świąteczno-Karnawałowe wydanie magazynu „FOOD & FRIENDS” już w kioskach. W nim liczne przepisy na eleganckie świąteczne i karnawałowe potr...
Czytaj więcejŚwięto Francji i Bal Francuski ponownie w Warszawie!
Święto Francji - rodzinny piknik mający na celu promocję Francji w Polsce, już po raz szósty odbędzie się w Parku Skaryszewskim. W niedzielę 9 lipca,...
Czytaj więcejŚwięto kawoszy powraca!
Już 10 marca, specjalnie dla znawców i amatorów kawy, Warszawski Festiwal Kawy znów zagości w Domu Baci Jabłkowskich. Kuchnia+ jest patronem medialnym...
Czytaj więcejŚwięto sztuki koktajlowej
Czy "pogoda barowa" może kojarzyć się dobrze? Oczywiście! Zwłaszcza jeśli po upalnym dniu czeka nas łyk chłodnego koktajlu. W dniach 6 - 17 czerwca, w...
Czytaj więcej