Smakując Toskanię

10 lipca 2013

Nakładem Wydawnictwa Pascal ukazała się książka Beth Elon pt. "Smakując Toskanię". To doskonała lektura nie tylko na wakacje, dzięki której odkryjesz cudowne miejsca i niezwykłe smaki jednego z najpiękniejszych regionów Europy. kuchnia+ jest patronem medialnym książki.

Czytając tę opowieść przeniesiesz się myślami i wspomnieniami do starych miast na wzgórzach. Poznasz życzliwych ludzi, którzy sprawią, że poczujesz się tutaj lepiej niż w domu. Zechcesz skosztować prostej, tradycyjnej toskańskiej kuchni i odkryjesz na nowo smak życia. W książce znajdziesz ponad 100 inspirujących przepisów, które autorka latami zbierała od znajomych i sąsiadów. Teraz we własnej kuchni przyrządzisz prawdziwą toskańską fiestę. Zasmakuj w zupie ze szpinaku i ricotty - starym, pasterskim daniu z Maremmy.

Dlaczego w Toskanii pomidory przechowuje się w butelkach po piwie? Co jest przekleństwem tego regionu? Jak Toskańczycy chronią się przed złem? Jeśli kochasz Toskanię, ta książka Cię oczaruje!

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA