Aktualności
Wyniki wyszukiwania
Tajniki belgijskiej kuchni w Warszawie
Szefowie belgijskiej kuchni zabiorą uczestników 16. Dni Belgijskich w niezapomnianą kulinarną podróż. Belgia słynie wszak nie tylko z diamentów i tego...
Czytaj więcejPizza made in Poland
Cienkie ciasto wypiekane w mocno rozgrzanym piecu i maksymalnie pięć składników - oto prawdziwa włoska pizza. A jak to wygląda w Polsce? Poprosiliśmy...
Czytaj więcejJadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
Nakładem Wydawnictwa Dwie Siostry ukazała się "Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan" autorstwa Marty Dymek. To pierwsza ks...
Czytaj więcejŚwiatowy Dzień Makaronu
Dzień 25 października jest szczególny dla wszystkich wielbicieli makaronu - obchodzimy wtedy jego święto, czyli Światowy Dzień Makaronu. Najlepszą for...
Czytaj więcejDrugi Filmowy Czwartek
25 września w restauracji Slow Food Bistro w Bielanach Wrocławskich odbędzie się Drugi Filmowy Czwartek, czyli połączenie ambitnego kina kulinarnego z...
Czytaj więcejKulinarny Puchar Polski 2014 - półfinał i finał
Przystawka - przegrzebki z dodatkiem dyni i pigwy, danie główne - polędwiczka cielęca z jarmużem i borówkami? To nie menu wykwintnej restauracji. To z...
Czytaj więcej5. edycja Food&Drink Festival
Miło nam zakomunikować, że już we wrześniu 2014 r. odbędzie się kolejna, 5. edycja Food&Drink Festival w Lublinie w Centrum Konferencyjno-Wystawienni...
Czytaj więcejFilmowe Czwartki
28 Sierpnia odbędzie się Pierwszy Filmowy Czwartek, czyli połączenie ambitnego kina kulinarnego z menu degustacyjnym nawiązującym do tematyki wyświet...
Czytaj więcejDorszowe żniwa
W dniach 22-24 sierpnia na zamku w Gniewie odbędą się XI Mistrzoswta Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.
Czytaj więcejKonkurs dla fotografów kulinarnych
Nieważne, czy potrafisz gotować - ważne, że jesteś profesjonalnym fotografem lub uzdolnionym blogerem kulinarnym. W tym konkursie liczy się pomysł na...
Czytaj więcejII edycja Targów Książki Kulinarnej już w lipcu
Marta Gessler już po raz drugi zaprasza na trzydniowe Targi Książki Kulinarnej. Rozpoczynającemu się 25 lipca wydarzeniu przyświeca hasło EDUKU-JEMY!...
Czytaj więcejKonferencja w Swołowie - Nie rzucaj mięsem
"Nie rzucaj mięsem" - pod tym hasłem od 22 do 24 czerwca br. odbędzie się Spotkanie Polskich Szefów Kuchni "Gotujemy ProNature", Swołowo 2014 na Pomor...
Czytaj więcej"Ugotuj swój biznes" już w księgarniach!
Nakładem Wydawnictwa Illuminatio ukazała się książka "Ugotuj swój biznes" autorstwa Rachel Hofstetter. Kuchnia+ jest patronem medialnym książki. Zapra...
Czytaj więcej"Życie ma smak" Małgorzaty Kalicińskiej już w księgarniach!
21 maja, nakładem Wydawnictwa Filia, ukazała się książka Małgorzaty Kalicińskiej pt. "Życie ma smak". Kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
Czytaj więcejCulinary Fest w Poznaniu
W dniach 17 - 23 lutego w Poznaniu odbędzie się druga edycja festiwalu kulinarnego Culinary Fest pod hasłem "Tradycja na nowo". Imprezę zorganizowano...
Czytaj więcejKonkurs Blog Roku 2013
Ruszyły zmagania o najważniejszą nagrodę blogową - Blog Roku 2013. Konkurs organizowany jest przez portal Onet.pl już po raz dziewiąty i obejmuje swoi...
Czytaj więcejCzas na zmiany - czyli oryginalność i świeżość w promowaniu gastronomii
23 stycznia 2014 r. w hotelu Sheraton w Warszawie pod egidą miesięcznika "Food Service" odbędzie się konferencja "Czas na zmiany - czyli oryginalność...
Czytaj więcej50 przepisów na krewetki - Monika Ruszkowska
Krewetki należą do tego typu dań, które nikogo nie pozostawią obojętnym. Zagorzali ich fani gotowi są pójść na wojnę z oponentami w najlepszym wypadku...
Czytaj więcej