Konkurs dla fotografów kulinarnych
15 lipca 2014
Nieważne, czy potrafisz gotować - ważne, że jesteś profesjonalnym fotografem lub uzdolnionym blogerem kulinarnym. W tym konkursie liczy się pomysł na zdjęcie i technika wykonania.
Rusz głową i wykorzystaj do jednego zdjęcia rybę morską, a do drugiego - czekoladę i maliny. Masz szansę zdobyć wspaniałe nagrody oraz wypromować siebie i swoje fotografie w środowisku HoReCa i stać się najlepszym fotografem kulinarnym w Polsce!
Branża HoReCa ma ogromne oczekiwania wobec profesjonalnych fotografów. Prawidłowo wykonane i przygotowane zdjęcie jest głównym narzędziem marketingowym w rękach restauracji, hoteli oraz producentów produktów spożywczych, portali i blogów oraz wydawnictw kulinarnych. Z uwagi na fakt, że wszelkie płaszczyzny, na których można promować kulinaria i żywność, cieszą się ogromną popularnością, zaistniała potrzeba wyłonienia i nagrodzenia najzdolniejszych fotografów w tej dziedzinie sztuki.
Krzysztof Szulborski, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, restaurator, autor książek kulinarnych.
Nagrody:
- aparat Olympus OM-D E-M5 z obiektywem 12-40 mm.
- promocja usług fotograficznych laureata na łamach najlepszych kulinarnych i fotograficznych czasopism branżowych oraz w programie telewizyjnym
- bon na wydanie fotoksiążki.
Goście Gali Finałowej, która odbędzie się 23 sierpnia 2014 na Zamku w Gniewie, będą mogli oddać swój głos na wybrany zestaw prac jednego uczestnika konkursu. Wśród głosujących zostanie wylosowany aparat Olympus TG-3.
Szczegółowe informacje dotyczące nagród oraz składu Komisji Konkursowej pojawią się już wkrótce na: www.kucharze.pl