Aktualności
Wyniki wyszukiwania
GOOD FOOD FEST w Warszawie
W dniach 21-23.06.2013, na terenie warszawskiej Królikarni, odbędzie się druga edycja GOOD FOOD FEST. Zapraszamy na rodzinny festiwal kulinarny skier...
Czytaj więcejRocznica otwarcia showroomu marki ZAJC KUCHNIE
12 czerwca showroom marki ZAJC KUCHNIE obchodził pierwszą rocznicę otwarcia.
Czytaj więcejSpotkanie z Łukaszem Łuczajem
19 czerwca w Warszawie odbędzie się spotkanie z Łukaszem Łuczajem, autorem książki "Dzika kuchnia", która właśnie ukazała się nakładem Wydawnictwa Nas...
Czytaj więcejStreet Food Festival by Tomasz Jakubiak
Już 16 czerwca na warszawskim Wilanowie, w samo południe, rozpocznie się Street Food Festival by Tomasz Jakubiak. Zapraszamy do udziału w tym niecodzi...
Czytaj więcejRestauracja Ato Sushi podwójnym zwycięzcą 10. edycji Festiwalu Dobrego Smaku
Dobiegła końca 10., jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi, nad którym kuchnia+ objęła patronat medialny.
Czytaj więcej10. Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi
Tegoroczne kulinarne święto Łodzi rozpocznie się w czwartek 6 czerwca i potrwa do niedzieli 9 czerwca. Znamy już listę restauracji i kawiarni jubileus...
Czytaj więcejSopot od kuchni
26 maja na sopockim Molo odbędzie się pierwsza edycja cyklicznego kulinarnego wydarzenia z udziałem wielu znakomitych kucharzy z całej Polski "Sopot o...
Czytaj więcejNoc Restauracji 2013
Jedyna w swoim rodzaju, największa w kraju i w Europie - już 24 maja w Białymstoku, Gdańsku oraz Poznaniu odbędzie się Noc Restauracji, podczas które...
Czytaj więcejJapońskie słodycze - zaproszenie na spotkanie
14 maja w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie odbędzie się spotkanie związane z promocją książki "Japońskie słodycze".
Czytaj więcejZakaz stosowania pestycydów szkodliwych dla pszczół przegłosowany
Większość krajów członkowskich Unii Europejskiej poparło dziś propozycję Komisji Europejskiej dotyczącej zakazania stosowania w rolnictwie trzech pest...
Czytaj więcejJapońskie słodycze
Już maju, nakładem Wydawnictwa Hanami, ukaże się książka "Japońskie słodycze", autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. kuchnia+ jest patronem medi...
Czytaj więcejDieta Agaty
Nakładem Wydawnictwa Publicat ukazała się "Dieta Agaty" autorstwa Agaty Jędraszczak, doskonale znanej naszym widzom. kuchnia+ jest patronem medialnym...
Czytaj więcejKulinarna Akcja Bezpośrednia. Mleko!
Kwietniowa Kulinarna Akcja Bezpośrednia organizowana przez Slow Food Warszawa poświęcona będzie mleku. Odbędzie się 13 kwietnia (sobota) o godz. 11:00...
Czytaj więcejKuchnia Nowej Zelandii
W kwietniu, nakładem Wydawnictwa Nowy Świat, ukaże się książka Ilony Zdziech ,,Kuchnia Nowej Zelandii". To pierwsza polska książka w całości poświęcon...
Czytaj więcejWiosna w kuchni Pięciu Przemian
21 marca, nakładem wydawnictwa Illuminatio, ukazała się "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian". kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
Czytaj więcejŚledź - Kulinarna Akcja Bezpośrednia
W sobotę 23 marca o godz. 13 warszawscy slowfoodowcy będą częstować śledziami. Impreza odbędzie się w warszawskim Nowym Teatrze przy Madalińskiego 10/...
Czytaj więcejkuchnia+ patronem płyty „Soul Kitchen”
Ten wyjątkowy projekt powstał z miłości do muzyki i jedzenia. Pierwsza odsłona serii to kulinarno-muzyczna wyprawa na południe Europy, do słonecznych,...
Czytaj więcejHerbatka ze Slow Food Warszawa
Większość z nas sięga po kubek herbaty kilka razy dziennie, ale rzadko mamy wiedzę o jej pochodzeniu i sposobie produkcji.
Czytaj więcej