Restauracja Ato Sushi podwójnym zwycięzcą 10. edycji Festiwalu Dobrego Smaku
10 czerwca 2013
Dobiegła końca 10., jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi, nad którym kuchnia+ objęła patronat medialny.
Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań. Ocena mieszkańców miasta, głosujących w konkursie smsowym, i jury była jednogłośna: konkurs na najlepszą restaurację wygrała restauracja Ato Sushi. Najlepszą kawiarnią okazała się Mebloteka Yellow, która również została podwójnym zwycięzcą Festiwalu.
Zwycięskie danie Ato Sushi to KILL BILL ROLL - czyli sushi z polędwicą wołową długo marynowaną w sosie sojowym z dodatkiem czosnku i imbiru, czerwona bazylia, rukola i ostra papryczka jalapeno. Radość zespołu Ato Sushi była ogromna - nagrodzeni dostali statuetkę Festiwalu Dobrego Smaku, pakiet oprogramowania dla gastronomii S4H o wartrości 4 000 zł od Firmy Elpro, dostawę świeżych ziół od Swedeponic i mrożonek od Hortexu, zestaw naczyń od Golden Gastro, 150 litrów wody od Kingi Pienińskiej oraz poszetki od Europochette.
Drugie miejsce przypadło restauracji Street Art Deluxe za filet z pstrąga w zielonej panierce z młodymi ziemniakami i zielonymi warzywami, a trzecie Big Betty za kurczaka ze śliwkami. Wyróżnienie za najlepszą obsługę zdobyła restauracja Servantka.
Mebloteka Yellow zwyciężyła serwując deser: Poisoned Apple & Prince Kissing, czyli czarną kawę mleczną z pianką i grenadyną. Kolejne miejsca na podium przypadły kawiarni Zbożowa za Waniliową kiść i kawę zbożową orkiszową oraz Artystycznej Kawiarni-Cukierni Pani Cupcake za Cupcake Sernikowy Brownie w wiśniowym dressingu i kawę cappuccino.
Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.