Rocznica otwarcia showroomu marki ZAJC KUCHNIE
16 czerwca 2013
12 czerwca showroom marki ZAJC KUCHNIE obchodził pierwszą rocznicę otwarcia.
Z tej okazji obyła się w nim uroczystość, którą zaszczycili licznie przybyli architekci, projektanci oraz osoby związane z branżą wnętrzarską. Specjalnym gościem wieczoru był najbardziej uznany na świecie polski kucharz Wojciech Modest Amaro, którego restauracja "Atlier Amaro", jako jedyna w Polsce, zdobyła gwiazdkę Michelin, przyznawaną przez prestiżowy czerwony przewodnik. Firma ZAJC KUCHNIE ściśle współpracuje z mistrzem Amaro, dla którego wykonała laboratorium kuchenne, które znajduje się w jego nowym autorskim projekcie "Atelier Amaro At Home" w Warszawie przy ul. Belwederskiej.
Budynek showroomu ZAJC KUCHNIE został specjalnie zaprojektowany na cele ekspozycyjne i posiada 600 m2 powierzchni podzielonej na dwa poziomy. "Zdecydowaliśmy się na budowę schowroomu, aby sprostać wymaganiom rynku, ale też aby połączyć miejsce ekspozycji kuchni z halą produkcyjną. Nowe miejsce daje wspaniałe możliwości ekspozycji produktów marki ZAJC oraz zwiększa możliwości produkcyjne. Salon ekspozycyjny jest również miejscem spotkań z architektami, przestrzenią do edukacji kulinarnej i kulturalnej" - mówi Justyna Zajc, współwłaścicielka firmy. Bryła oraz koncepcja wnętrza jest autorstwa Pracowni Ipnotic Architecture Eweliny Jankowskiej, natomiast Adam Pulwicki z pracowni Pulva zaprojektował łazienki oraz pomieszczenie konferencyjne. ?Architektura nowej siedziby miała podkreślić dynamiczny charakter firmy, jej rozwój i stworzyć nowoczesne miejsce do prezentacji produktów. Powstał budynek be?da?cy przykładem zaufania inwestora architektowi. Stworzona została funkcjonalna formuła, zache?caja?ca do bezpos?redniej współpracy pomie?dzy producentem mebli a architektem i klientem? - o projekcie siedziby mówi architekt Ewelina Jankowska z pracowni Ipnotic Architecture.
Obchody rocznicy stały się okazją do zaprezentowania po raz pierwszy katalogu marki, który ma 194 strony objętości i został wydany w eleganckiej formie albumowej. Wstęp zawiera wprowadzenie do z historii założonej w 1995 roku firmy, która jest kontynuacją rodzinnego warsztatu rzemieślniczego. Katalog prezentuje sylwetki właścicieli firmy - Justyny i Mariusza Zajców - oraz przedstawia filozofię rodzinnej firmy, jej potencjał techniczny i ludzki. Zasadnicza cześć poświęcona jest prezentacji produktów tj. czternastu modeli kuchni oraz uzupełniających ofertę garderób i systemów do przechowywania. Nowoczesne wzornictwo, zaawansowane rozwiązania techniczne oraz najwyższa jakość mebli ZAJC KUCHNIE sprawiają, że marka może konkurować z najlepszymi europejskimi producentami kuchni.
więcej na: www.meble-zajc.pl