50 przepisów na krewetki - Monika Ruszkowska
18 grudnia 2013
Krewetki należą do tego typu dań, które nikogo nie pozostawią obojętnym. Zagorzali ich fani gotowi są pójść na wojnę z oponentami w najlepszym wypadku nazywającymi te przepyszne skorupiaki "robakami"?
Zdecydowanie warto mieć tu swoje wyrobione zdanie, a zatem zapraszamy do spróbowania i rozsmakowania w "50 przepisach na krewetki" książce, która właśnie się ukazuje, a która rozpoczyna cykl "50 przepisów na?" gdzie każda z pozycji poświęcona będzie konkretnemu składnikowi proponowanych potraw.
Autorka Monika Ruszkowska od kilku już lat realizując swoją życiową misję dzieli się radością gotowania i karmienia na blogu o kuchni i dobrym życiu http://ekuchareczka.pl/. Tam również pierwsze wpisy poświęcone były krewetkom, których ekuchareczka.pl jest oczywiście wielbicielką: tak w roli konsumentki, jak i kucharki, ponieważ są pyszne, zdrowe, stosunkowo niskokaloryczne i przygotowują się dosłownie w kilka minut, co szczególnie w naszych zabieganych czasach jest zaletą doprawdy nie do przecenienia! Dla wielu ważnym argumentem "za" krewetkami okazać się może fakt, że uznawane są za jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków.
Dla mnie nie ma nic wspanialszego na świecie niż gotowanie z miłością i dla miłości. Głęboko wierzę w jednoczącą moc wspólnego posiłku. Wiem, że ugotowaną właśnie z dobrą intencją potrawą możemy łatwo zawrócić komuś dokumentnie w głowie. mówi Monika Ruszkowska -I z drugiej strony: czy możemy zrobić coś lepszego dla szczęśliwego kontynuowania naszych wieloletnich związków, niż z wielkim uczuciem i zaangażowaniem ugotować kolację i choć raz w tygodniu zjeść ją wspólnie bez towarzystwa telewizora, za to z kieliszkiem właśnie otworzonego szampana??
Przepisy zawarte w "50 przepisach na krewetki" oraz kolejnych przygotowywanych, pozytywnie zaskoczą nie tylko smakoszy szukających nowych doznań w kuchni, ale także tych, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki. Zostały nie tylko przetestowane na własnym podniebieniu, ale również dobrane w taki sposób, aby łatwo było przyrządzić je w polskich warunkach.