Culinary Fest w Poznaniu

17 lutego 2014

W dniach 17 - 23 lutego w Poznaniu odbędzie się druga edycja festiwalu kulinarnego Culinary Fest pod hasłem "Tradycja na nowo". Imprezę zorganizowano w lokalach, które zgłosiły swoje propozycje do festiwalowego konkursu. kuchnia+ jest patronem medialnym festiwalu.

Culinary Fest to święto kuchni oparte na międzynarodowej formule Restaurant Week, które będzie się odbywało cztery razy w ciągu roku. Każda edycja CF jest opatrzona tematem przewodnim, determinuje on charakter menu danej edycji.

Ideą CF jest wymiana doświadczeń oraz odkrywanie nowych smaków i lokali. Festiwal pozwala doświadczyć kreatywności restauratorów, szefów kuchni, baristów i cukierników.

Nieodłącznym elementem festiwalu jest współzawodnictwo. Menu zgłoszone do konkursu podlega ocenom publiczności biorącej udział w CF oraz tajnego jury, złożonego z profesjonalistów. Każda edycja kończy się ogłoszeniem zwycięzców, wybranych przez publiczność oraz przez jurorów.

Wydarzenie zostało podzielone na dwie sekcje: Menu restauracyjne oraz Menu kawiarniane. Pierwsza sekcja opiera się o menu zawierające danie główne i zupę, sekcja druga skupi się na specjalnie skomponowanym napoju oraz deserze. Po zakończeniu festiwalu zostaną przyznane nagrody w obu kategoriach. W obu sekcjach menu posiada ujednolicony cennik:


Menu restauracyjne:
Danie główne - 12 zł
Zupa - 5 zł
Zestaw: danie główne + zupa - 15 zł

Menu kawiarniane:
Napój - 5 zł
Deser - 7 zł
Zestaw: napój + deser - 10 zł


Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA