Dorszowe żniwa
17 lipca 2014
W dniach 22-24 sierpnia na zamku w Gniewie odbędą się XI Mistrzoswta Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.
W Mistrzostwach co roku biorą udział najlepsi polscy kucharze. Tym razem ich zadaniem będzie przyrządzenie zupy i dania głównego z ryb bałtyckich oraz deseru na bazie czekolady. Konkurs oceniany będzie według nowych zasad i punktacji opracowanych przez Kapitułę Kulinarnego Pucharu Polski. Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich - Dorszowe Żniwa zostaną przeprowadzone 23 sierpnia na zamku w Gniewie. Na wszystkich gości czekać będą liczne atrakcje rodzinne, degustacje i konkursy. Ogłoszenie wyników mistrzostw nastąpi o godzinie 20:00 podczas Gali finałowej, na dziedzińcu zamkowym.
Dodatkową atrakcją będzie finał I OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU DLA FOTOGRAFÓW KULINARNYCH. Tematem prac są ryby morskie oraz czekolada i maliny. Regulamin, informacje o partnerach konkursu oraz nagrodach dla laureata konkursu są dostępne na stronie www.kucharze.pl. Na prace konkursowe organizatorzy czekają do 10 sierpnia. Wynik zostanie ogłoszony podczas uroczystej gali. Cenne nagrody będą czekać nie tylko na laureata konkursu, ale także na gości gali.