Kwietniowo-majowe wydanie FOOD & FRIENDS już w kioskach!
16 kwietnia 2012
W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Wraz z tym numerem redakcja magazynu bierze się za wiosenne porządki zarówno w kuchni jak i w codziennym menu.
Wraz z zimą z naszego codziennego menu powinny odejść ciężkie potrawy jednogarnkowe. Zaproszeni przez FOOD & FRIENDS cenieni szefowie kuchni zaprezentowali czytelnikom magazynu wiosnę na talerzu. Krzysztof Rabek z poznańskiej restauracji HUGO przedstawił swoje autorskie wiosenne menu degustacyjne. Problemów z interpretacją tej pory roku nie miał też Tomasz Jakubiak, znany widzom kuchni+ z serii "Jakubiak w sezonie", którego najbardziej inspiruje właśnie sezonowość́w kuchni.
Wyjazd redakcji magazynu w okolice Pogórza Izerskiego zaowocował wizytą w trzech miejscach, gdzie gospodarze z pasją dzielili się swoimi kulinarnymi upodobaniami. W każdym z nich królowały przyrządzane na różne sposoby składniki i dania: warzywa, mięso i wypieki.
W tym numerze pojawił się też najnowszy cykl reportaży pt. „Pieczemy”, w którym prezentowane są sylwetki nowoczesnych pasjonatów rzemiosła piekarsko-cukierniczego. Na początek szwedzka Gotlandia, która słynie z odradzającego się skandynawskiego rzemiosła. Thomas Drejing - szwedzki przyjaciel redakcji magazynu - udał się także do Nowego Jorku, by przedstawić w cyklu „Najwięksi Szefowie Świata” Davida Changa właściciela restauracji Momofuku, które w ostatnich latach stały się jednymi z najgorętszych miejsc „Wielkiego Jabłka”.