Zupa z kalarepy
Oceń przepis:
Składniki:
- 2 łyżki oliwy albo tłuszczu omega
- 1 posiekana cebula
- ½ kg obranej
- pokrojonej kalarepy
- 2 ½ filiżanki bulionu warzywnego
- 2 ½ filiżanki mleka sojowego albo migdałowego
- liść laurowy
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku rozgrzać tłuszcz. Podsmażyć cebulę przez 5 minut. Dodać kalarepę. Smażyć przez kilka minut. Dolać bulion i mleko. Dołożyć liść laurowy. Zagotować. Przykryć. Gotować na wolnym ogniu przez 25 minut, aż kalarepa będzie miękka. Przestudzić. Usunąć liść laurowy. Zmiksować. Jeśli kalarepa jest włóknista, można przecedzić zupę przez sitko. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać w podgrzanych miseczkach z grzankami z żytniego pieczywa. Jeśli kalarepa ma zielone liście, można je zblanszować, a potem pokroić w paski i udekorować danie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W