Ziemniaki z radicchio di treviso
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- główka radicchio di Treviso
- 1 kg ziemniaków
- obranych i pokrojonych na plasterki
- 10 plasterków pancetty
- garść liści szałwii
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Zalej plasterki ziemniaków w misce zimną wodą. Podziel główkę radicchio na pojedyncze liście. Rozgrzej oliwę na dużej patelni i podsmaż pancettę, zdejmij ją z patelni na papierowy ręcznik i szybko podsmaż liście szałwii. Przełóż je na papierowy ręcznik. Odsącz ziemniaki i dopraw dużą szczyptą soli i pieprzu. Polej oliwą i starannie wymieszaj. Dodaj do miski z ziemniakami liście radicchio, przemieszaj, dodaj pancettę i szałwię. Rozłóż wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj blachę arkuszem folii aluminiowej. Piecz 25 min pod przykryciem, a następnie dopiecz przez 5 min bez folii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W