Ziemniaczana sałatka z koperkiem i musztardą

Ziemniaczana sałatka z koperkiem i musztardą
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.79)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 10 ziemniaków Yukon Gold
  • 250 ml majonezu
  • 125 ml przyprawy do hot dogów
  • 1 łyżka suszonego koperku
  • 125 ml musztardy
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 3 posiekane łodygi selera naciowego
  • 1 mała czerwona cebula
  • obrana i pokrojona w kostkę
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki na parze (ok. 10-12 minut), aż będą miękkie, kiedy się je nakłuje widelcem. Ułożyć do wystygnięcia na blasze. Roztrzepać majonez, przyprawę do hot dogów, koperek, musztardę, ocet, sól i pieprz. Do dużej salaterki włożyć ziemniaki, selera naciowego, cebulę i sos majonezowy. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA