Ziemniaczana sałatka z koperkiem i musztardą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.79)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 10 ziemniaków Yukon Gold
- 250 ml majonezu
- 125 ml przyprawy do hot dogów
- 1 łyżka suszonego koperku
- 125 ml musztardy
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 3 posiekane łodygi selera naciowego
- 1 mała czerwona cebula
- obrana i pokrojona w kostkę
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki na parze (ok. 10-12 minut), aż będą miękkie, kiedy się je nakłuje widelcem. Ułożyć do wystygnięcia na blasze. Roztrzepać majonez, przyprawę do hot dogów, koperek, musztardę, ocet, sól i pieprz. Do dużej salaterki włożyć ziemniaki, selera naciowego, cebulę i sos majonezowy. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W