Zasmażana zielona fasolka
Oceń przepis:
Przygotował:
Anne Burrell
- Seria kulinarna:
- Sekrety szefowej kuchni (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g zielonej fasolki szparagowej
- umytej i bez szypułek
- oliwa extra vergine
- 2 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- szczypta pokruszonej suszonej chili
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj wodę w dużym garnku i posól. Naszykuj miskę z posoloną wodą z lodem do hartowania fasolki. Włóż fasolkę do wrzątku i gotuj 5-7 minut, żeby zmiękła, ale była chrupiąca. Przełóż ją do wody z lodem. Gdy ostygnie wyjmij i osusz na papierowym ręczniku. Wlej oliwę na dużą patelnię. Dodaj czosnek oraz chili i podsmaż na średnim ogniu. Gdy czosnek zezłoci się i zacznie pachnieć, zdejmij go z patelni i wyrzuć. Włóż fasolkę na patelnię i podgrzej mieszając, aż dokładnie pokryje się oliwą. Spróbuj, ewentualnie posól i od razu podawaj – najlepiej do duszonego kurczaka z grzybami i migdałami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W