Zapiekany ananas z lodami w kokosowej skorupce
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.75)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 ananas
- bez skórki i końców
- pokrojony na duże kawałki
- 3 łyżki brązowego cukru
- ½ szklanki ciemnego rumu
- 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 3 gałki lodów waniliowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. W dużej misce wymieszać ananasa z rumem, cukrem i zielem angielskim. Wymieszać. Wlać płyn z ananasem do brytfanny (22cm na 37cm). Zapiekać aż ananas skarmelizuje się i będzie miękki, ok. 1 godziny. Do płaskiej miski nasypać wiórków kokosowych, nałożyć gałkę lodów i obtoczyć ją w nich. Czynność powtórzyć z pozostałymi gałkami lodów. Do salaterek nakładać ananasa i lody. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W