Zabaglione z whisky

Zabaglione z whisky
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski wbij żółtka, dosyp cukier. Dolej whisky i wodę. Ubij razem. Miskę postaw nad garnkiem z wrzącą wodą, który stoi na małym ogniu. Miska nie może dotykać wody. Ubijaj, aż sos zgęstnieje i będzie puszysty. Podawaj ciepły z ciepłymi szkockimi mini-keksami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA