Wieprzowina z tamarillo

Wieprzowina z tamarillo
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 kotlet
  • 25 ml oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 30 ml mleka
  • 100 g bułki tartej
  • 50 g masła
  • 4 tamarillo
  • łyżka miękkiego brązowego cukru
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • 2 łyżki likieru Frangelico
  • pęczek młodej bazylii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obtoczyć kotlet w mące, jajku, mleku i bułce tartej. Przyprawić szczyptą soli. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć kotlet przez 6 minut z obu stron, aż panierka się zrumieni. Tamarillo wrzucić do rondelka. Dodać masło i posypać cukrem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Podlewać sokiem. W połowie pieczenia dorzucić orzechy laskowe. Dolać likier. Kotlet poddawać z odrobiną sosu i młodą bazylią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA