Wieprzowina z tamarillo
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 kotlet
- 25 ml oliwy
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 30 ml mleka
- 100 g bułki tartej
- 50 g masła
- 4 tamarillo
- łyżka miękkiego brązowego cukru
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 2 łyżki likieru Frangelico
- pęczek młodej bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obtoczyć kotlet w mące, jajku, mleku i bułce tartej. Przyprawić szczyptą soli. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć kotlet przez 6 minut z obu stron, aż panierka się zrumieni. Tamarillo wrzucić do rondelka. Dodać masło i posypać cukrem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Podlewać sokiem. W połowie pieczenia dorzucić orzechy laskowe. Dolać likier. Kotlet poddawać z odrobiną sosu i młodą bazylią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W