Wędzony udziec sarny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 udziec sarny (poproś rzeźnika
- by oczyścił mięso z błon)
- 500 g cukru
- 500 g soli
- 100 g saletry
- garść ziaren pieprzu (opcjonalnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj cukier z solą i saletrą i natrzyj nimi mięso. Umieść je w dużym naczyniu. Mikstura wyciągnie z mięsa wodę. Marynuj udziec przez godzinę, ale nie dłużej, bo zrobi się zbyt suche.
Opłucz je pod zimną wodą. Zostaw w wędzarni na godzinę i wędź w temperaturze 60-70°C przez godzinę.
Opłucz je pod zimną wodą. Zostaw w wędzarni na godzinę i wędź w temperaturze 60-70°C przez godzinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W