Trufle czekoladowo-migdałowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 38)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- filiżanka posiekanych migdałów
- filiżanka posiekanej gorzkiej czekolady
- 2 łyżki tłuszczu Omega
- 1-2 łyżeczki Grand Marnier albo Cointreau
- kakao i mielone siemię do posypania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Migdały, czekoladę i tłuszcz podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać alkohol. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnie za pomocą łyżki do melona formować małe kulki. Część obtoczyć w kakao, część w mielonym siemieniu. Przechowywać w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W