Trufle czekoladowo-migdałowe

Trufle czekoladowo-migdałowe
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 38)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • filiżanka posiekanych migdałów
  • filiżanka posiekanej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki tłuszczu Omega
  • 1-2 łyżeczki Grand Marnier albo Cointreau
  • kakao i mielone siemię do posypania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Migdały, czekoladę i tłuszcz podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać alkohol. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnie za pomocą łyżki do melona formować małe kulki. Część obtoczyć w kakao, część w mielonym siemieniu. Przechowywać w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA