Trufelki z koziego sera
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 255 g świeżego koziego twarogu o temperaturze pokojowej
- ½ szklanki drobno posiekanego świeżego szczypiorku
- ½ szklanki drobno posiekanych orzeszków pistacjowych
- 3 łyżki grubo utartego czerwonego pieprzu
- zmieszanego z 3 łyżkami drobno posiekanej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podziel ser na pół i wilgotnymi dłońmi utocz z niego dwa wałki. Pokrój każdy wałek na 18 części i zrób z nich kulki. Do 3 miseczek wsyp szczypiorek, pistacje i mieszankę różowego pieprzu z natką pietruszki. Obtocz kulki w wybranym rodzaju przyprawy, a gotowe trufelki ułóż na blasze do pieczenia lub tacy. Przed podaniem wstaw do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W