Tosty z grzybami i kozim serem

Tosty z grzybami i kozim serem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 kromki pieczywa
  • przekrojone na pół
  • 250-300 g grzybów
  • 2 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. słonecznikowego)
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekane
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 80-100 g serka koziego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż pieczywo na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 6-8 minut. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzej olej. Dodaj grzyby i smaż, mieszając 3-4 minuty. Dodaj czosnek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i smaż jeszcze minutę. Przed podaniem do grzybów wmieszaj natkę i nałóż na pieczywo. Udekoruj łyżką serka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA