Tosty z grzybami i kozim serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 kromki pieczywa
- przekrojone na pół
- 250-300 g grzybów
- 2 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. słonecznikowego)
- 2 ząbki czosnku
- posiekane
- 2 łyżki posiekanej natki
- 80-100 g serka koziego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż pieczywo na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 6-8 minut. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzej olej. Dodaj grzyby i smaż, mieszając 3-4 minuty. Dodaj czosnek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i smaż jeszcze minutę. Przed podaniem do grzybów wmieszaj natkę i nałóż na pieczywo. Udekoruj łyżką serka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W