Tatar wołowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:tatar:
1kg chudej wołowiny
2 szalotki, pokrojone w kostkę
¼ szklanki oliwek nadziewanych czosnkiem, przekrojonych na pół (60 ml)
3 łyżki oliwy (45 ml)
1 łyżka musztardy Dijon (15 ml)
1 szklanka parmezanu, pokrojonego w kostkę (250 ml)
zielony sos Tabasco, do smaku
garść listków selera naciowego
garść szczypiorku, drobno posiekanego
garść natki pietruszki, drobno posiekanej
sól i pieprz
chrupiący pasternak:
6 korzeni pasternaku, obranego, pokrojonego w julienne
wędzona sól do smaku
świeżo mielony pieprz
olej roślinny do smażenia
Przygotowanie:
Olej we frytkownicy rozgrzewamy do 180°C. Tatar: napełniamy miskę lodem, umieszczamy w nim mniejszą miskę. Krojąc mięso przekładamy je do pustej miski, dzięki temu zachowa świeżość. W trzeciej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Odstawiamy. Chrupiący pasternak: pasternak smażymy do zrumienienia. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierowym ręcznikiem. Doprawiamy wędzoną solą i pieprzem. Podanie: dzielimy tatar na porcje, przybieramy chrupiącym pasternakiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W