Tajski deser
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Minimalista (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ok. 700 g kabaczka
- obranego
- pozbawionego nasion i pokrojonego na duże kawałki
- 2 łyżki masła (opcjonalnie)
- 750 ml (2 puszki) mleka kokosowego
- 120 g (lub do smaku) brązowego cukru
- szczypta soli
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w rondlu pokrojonego kabaczka z masłem, mlekiem kokosowym, cukrem i solą. Powoli doprowadzić do wrzenia. Gotować mieszając, aż kabaczek będzie miękki., ok. 15-20 minut. Ostudzić do temperatury pokojowej lub schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem wymieszać z ekstraktem waniliowym. Zmiksować lub zostawić kabaczka w kawałkach, podawać schłodzonego lub w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W