Szpinak duszony z sherry
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 łyżki masła
- 1 obrana i drobno posiekana cebula
- 1 roztarty ząbek czosnku
- 4 łyżki mąki
- 240 ml śmietany 35%
- 60 ml sherry
- 900 g liści młodego szpinaku
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej duży rondel nad ogniem średnim do silnego, wrzuć masło i roztop. Dodaj cebulę, zeszklij. Dorzuć czosnek i smaż przez kilka chwil. Dodaj mąkę i rozetrzyj na gładką masę. Wlej śmietanę i sherry, ucieraj, aż powstanie gładka zasmażka. Gdy zgęstnieje dodaj szpinak, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Mieszaj, aż liście zmiękną i powstanie gęsty sos.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W