Szparagi z holenderskim sosem rabarbarowym

Szparagi z holenderskim sosem rabarbarowym
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc. 1)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 900 g świeżych szparagów

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w dużym garnku i obficie posól. Oczyść szparagi i wrzuć do wrzątku. Blanszuj je 2-3 minuty, aż lekko zmiękną (czas zależy od grubości szparagów). Odlej wodę i zahartuj szparagi w misce z wodą z lodem, żeby przestały się gotować.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA