świeże wiórki kokosowe

świeże wiórki kokosowe
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 1 cały kokos

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Za pomocą dużego gwoździa i młotka ponakłuwaj „oczka” w górnej części orzecha. Zlej płyn ze środka. Piecz kokosa przez 20 minut, aż popęka. Odłóż, żeby ostygł i lekko postukaj w niego młotkiem, żeby się rozpadł. Obierz biały miąższ z brązowej skórki. Zetrzyj miąższ na tarce. Przechowuj w lodówce w szczelnie zamykanym plastikowym woreczku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA