Sucha marynata do mięsa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Przygotowanie:
Składniki
1 łyżka stołowa prażonych i zmielonych ziaren kminu rzymskiego
1 łyżka stołowa prażonych i zmielonych ziaren kolendry
2 łyżki stołowe suszonych chilli niezbyt ostrych
1 łyżka stołowa ziaren czarnego pieprzu
1 łyżka stołowa ziaren białego pieprzu
2 łyżki stołowe suszonego oregano
1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki
1 łyżeczka soli
Przygotowanie
Wymieszać i zmielić wszystkie składniki. Odstawić na chwilę. Natrzeć mięso i zostawić na całą noc. Smażyć na rozgrzanym grillu po obu stronach, odstawić na chwilę i pokroić w cienkie plasterki. Podawać skropione sokiem z cytryny. Do tego sałatka z dymki, kolendry czerwonej papryki i pomidorów w plasterkach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W